joi, 6 mai 2010

Deziluzia iubirii si.....TERAPIA PRIN LACRIMI

          Oare există ființă omenească care să nu fi avut vreodată, cel puțin O DEZILUZIE ÎN DRAGOSTE ? - Eu spun CLAR și RĂSPICAT,  ca „„ NU „„ !
           Căci aș putea spune că chiar elevi de școală fiind, și tot am suferit pentru vreo colegă de clasă de care ” ne îndrăgostisem ” , dar care nu ne acordase aceeași satisfacție !
           Înaintând însă în vârstă, am fost nevoiți să interpretăm DRAGOSTEA în fel și chip, de la o simplă atracție ocazională și până la FURIA dezlănțuită a sufletului, pentru o anumită persoană dragă nouă... În cartea „ Arta de a trăi Cristian Țurcanu afirmă faptul că „ A iubi este însăși legea vieții ....Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană. Iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.
           Dacă învățăm plini de iubire (cu pasiune) vom memora și vom înțelege mult mai ușor. Dacă ascultăm cu iubire, vom auzi mai multe și mult mai bine. Dacă vorbim cu dragoste, cuvintele noastre vor căpăta o forță neînchipuit de mare.
           Dacă vom adormi cu dragostea în suflet, somnul nostru va fi odihnitor și profund ca al unui copil. 
           Dacă vom gândi atunci când suntem plini de iubire, gndurile noastre vor căpăta profunzime și strălucire.  
           Gândurile care se clădesc prin iubire vor fi mai luminoase decât razele soarelui și mai pătrunzătoare decât săgețile lui Arjuna.
           Toate acestea și multe altele apără atunci când iubirea este prezentă în ființa noastră.
           A iubi înseamnă a trăi viața celuilalt. Să uiți de tine și să te dăruiești cu totul celuilalt fără a aștepta vreodată ceva  în schimb, aceasta este adevărata iubire care te înalță și te purifică de tot ce e murdar în lumea aceasta. ”
           Dar să ne lăsăm răsfățați și atinși de bătăile” aripilor de....suflet a carții cu file pline de... iubire, a distinsei doamne Mihaela Gheorghe ( coryta ) , care în limbajul binecunoscut al sufletului domniei sale, ne spune în” Cenușa Iubirii  ”:   
            ” Nu trebuie să uităm niciodată că merităm tot ce este mai frumos pe lume, nu trebuie să uităm că merităm să fim iubite, protejate. Vine o zi când totul se sfârșește și iți dorești să-ți regăsești sufletul pereche, cineva care să-ți ofere ce ai avut dar de care te-ai dezobișnuit: tandrețe, iubire. Te întrebi mirată ce ai făcut să meriți tot ceea ce îți oferă... raspunsul ar trebui sa fie simplu: "femeia merită să fie iubită". Mi se pare atât de normal să primești iubire, să ți se spună că ești frumoasă, să fi ascultată. Uităm efectiv cum e să fim iubite. Nu vreau un bărbat ideal, nu vreau un bărbat perfect. Vreau un bărbat care să mă iubească, un bărbat care să știe că o femeie trebuie și merită să fie iubită. Putem rescrie oare iubirea din cenușa amintirilor?
         Sublimă și deosebită prezentare a ceea ce ar trebui să oferim unei....femei, pentru ca viața să fie împlinită... Iubirea este ceva cu totul măreț, este bucuria de a trăi în sacrificiu față de cea pe care o iubim... este dorința de suflet a oricărui bărbat, care înțelege să își dăruiască inima și trupul femeii iubite.
         În DEX, „ IUBIREA „ este definită ca  ” un sentiment de dragoste pentru o persoană de sex opus, relație de dragoste, sentiment de afecțiune pentru cineva. Ăentru fiecare om înseamnă ceva, fiecare om are o definiție proprie pentru acest cuvânt. Orice poveste de dragoste trebuie ” gustată ” din plin indiferent unde o afli: într-o carte, ăntr-un film, într-o poezie într-un cântec, iar cel mai bine e când o găsești în realitate. În acest timp pare că e mai convenabil să îți cunoști interesul și să ai grijă de binele tău. Nu e chiar așa...nu banii aduc fericirea,nici luxul, nici celebritatea. IUBIREA are multe sensuri, însă le vei găsi numai dacă vei căuta adânc în SUFLETUL TĂU. ”
        Dar ce facem când suntem DEZILUZIONAȚI în iubire, când ne dăruim cu trup și suflet celui, ori celei de lângă noi, când simțim că ceea ce oferim nu este primit cu sinceritate și respect ?
        Vom mai avea curajul de a ne îndrepta pașii spre o nouă „ IUBIRE „, vom mai avea aceași dorință de a ne dărui cu trup și suflet unei alte persoane ? Sau ne vom închide în „ SEIFUL CU DEZILUZII „ amăgindu-ne simplu și sec că „ NU AVEM NOROC ...”
       Mi-am pus de nenumărate ori întrebarea, dacă există o limită de vârstă pentru a lăsa „ lacrimile să ne mângâie chipul „ în urma unei deziluzii în dragoste...  Am ajuns la concluzia că într-un cuplu, soț - soție, prieten - prietenă, amic - amică, partea care depune mai mult suflet în cadrul acelei relații va avea mai mult de suferit, în cazul unei deziluzii, pe când cealaltă parte va pașii foarte ușor peste acest ...IMPAS!
       Eu personal, sunt foarte supus suferinței în urma unui ...eșec în dragoste, cu mare greutate mai am dorința la a reveni la o așa zisă normalitate...Deoarece iubesc cu mare dăruire, aștept la rându-mi acea satisfacție ce ar trebui să se arate la orizontul dragostei.
       Oare, îmi pun întrebarea, bărbații au „ voie să plângă „ așa cum spun versurile cântecului interpretat de HOLOGRAF - Și băieții plâng câeodată ... http://www.trilulilu.ro/ionutmoro/c78fe275f56017  ?
       Și dacă da, oare cum este interpretată partea masculină de către „ sexul slab „ în astfel de momente ? Oare lacrimile vărsate de către un bărbat sunt mai puțin arzătoare dcât lacrimile doamnelor ? Oare este bine să varsăm lacrimi, ne ajută ori este doar un moment de slabiciune?                                                                           

              Dna.. Mihaela Gheorghe, exemplifică, „ O PLOAIE DE LACRIMI „   într-un mod foarte sugestiv, așa cum doar dânsa poate așterne pe o coală de hârtie :
  
   ” Lacrimile... să curgă, să nu curgă? Prima lacrimă și-a amintit de trecut... aproape că a ars. Următoarea și-a amintit că omul uită repede ceea ce-l doare și a zâmbit amintirilor frumoase, risipind fierbințeala celei dintâi. Lacrimile care au urmat au fost simțire, au fost strigat din trecut, o nostalgie după... un strigăt disperat de aducere aminte și un semn ciudat că incă te mai ai. După ploaia de lacrimi se anunță vreme bună, un soare puternic, optimism și speranță intensă. Parcă e întotdeauna mai liniste după potopul de lacrimi ! ”
      Deci putem să urmăm cu siguranță și deplină încredere sfatul mai sus prezentat, și să  ne lăsăm lacrimile să ne mângâie chipul atunci când este cazul, căci va bate și la noi în ușă „ FERICIREA ”....

 Create your own banner at mybannermaker.com!Menționez faptul ca în acest subiect și următoarele VOI POSTA IMPRESII ȘI GÂNDURI luate de pe blogul dnei. Coryta ( Mihaela Gheorghe ), o PERSOANĂ EXTRAORDINARĂ și cu totul deosebită, având acordul expres al dânsei, pentru care doresc să îi mulțumesc din tot sufletul !


De asemenea vă invit cu DEOSEBITĂ plăcere, să vă alinați sufletele răsfoind cu drag paginile, ...”ARIPI DE SUFLET - o carte deschisă, cu file pline de iubire ... care se găsește la adresa                 

                        http://coryta.blogspot.com/


                              

                                       
                                      Fă-mă Doamne o lacrimă
                                                    
                                                                                    versuri; Corneliu Vadim Tudor
                                                                                    muzica; Marian Nistor                        
                                                                                    interpret: Marian Nistor
                          
                                      http://www.youtube.com/watch?v=R4roh8moeAo&feature=related


Ne despartim o viata noua…

Incepem astazi amandoi

Iar florile scaldate-n roua

Se vor aprinde fara noi



Eu am sa plec spre miazanoapte

Tu vei porni spre miazazi

Si dupa intamplari si fapte

Ce mustrator ne vom privi...


 
Fa-ma Doamne o lacrima

Sa cad pe obrazul tau

C-am iubit cu patima

Iar de mor nu-mi pare rau


 
Fa-ma Doamne ce vrei tu

Esti pe viata mea stapan

Fa-ma floarea ce cazu

La iubita mea in san


 
Si cand ti-o fi mai greu pe lume

Sa-ti amintesti cat te-am iubit

Nu stiu cum s-a intamplat anume

Dar totul are un sfarsit.


Terapie prin...LACRIMI
cu
GHEORGHE IOVU



Despre ....LACRIMĂ


Adi de la Vâlcea - Pe obraz lacrima îmi curge

Denisa - Șterge Mamă lacrima

Aurel Tămaș - Doar o lacrimă

Anișoara Puică - Lacrimă de Mamă

Dan Spătaru - Nici o lacrimă

Angela Similea & Savoy - O lacrimă să-mi dai

Gheorghe Topa - Lacrimă amară
http://www.youtube.com/watch?v=RBePNP7dL8I&feature=related


          Chiar dacă pare greu de crezut, plânsul este sănătos pentru că joacă rol de lubrifiant al ochilor și previne deshidratarea membranelor oculare.  Pe lăngă acestea, plânsul este considerat un mod de eliberare psihologică, fiziologică si spirituală.
          Specialiștii americani sunt de părere că lacrimile sunt cea mai bună metodă de a dezinfecta ochii. Bacteriile de la nivelul lor dispar după doar o repriză bună de plâns.
          Lacrimile au rol antibacterian și antiviral și sunt cel mai bun dezinfectant impotriva bacteriilor preluate de la locul muncă, cumpărături, din mașină și în toate locurile în care nu avem posibilitatea să clătim mâinile cu care ne ștergem ochii.
         Cea mai importantă proteină din lacrimi, lizozinul, distruge 95% din bacterii în doar zece minute, au spus cercetătorii americani. Biochimiștii cred că lacrimile sunt o bună modalitate de eliminare a toxinelor, fiind considerată și o bună metodă de relaxare.
         După câteva lacrimi tonusul se va îmbunătaăți considerabil, pentru că ele au rolul de a elibera substanțele chimice dezvoltate în organism de la stres și tensiune. Din punct de vedere psihologic, lacrimile sunt o bunăă modalitate de a descărca toate tensiunile acumulate și a ne elibera.
         Este o metodă de terapie în sine, tocmai de aceea nu te abține să verși o lacrimă sau două atunci când simți nevoia. Nu este un moment de slăbiciune, nu este un lucru nociv, dimpotrivă, este o metodă de eliberare a stresului și chiar detoxifiere.
 
          Să plângeți mult și bine, când vreți și când simțiți nevoia, dar imediat după ce veți fi făcut asta, să vă ștergeți lacrimile bine de tot. și să nu mai plângeți decât de bucurie !
 
       În acest sens, am avea rugămintea de a vă exprima părerile și punctele dvs de vedere, cu privire la DEZILUZIA IUBIRII și TERAPIA PRIN LACRIMI.....


Prognoza vremii in BucurestiVremea in Brasov










Create your own banner at mybannermaker.com!


Make your own banner at MyBannerMaker.com!

11 comentarii:

  1. "Doar o lacrimă din ochii mei căprui
    Doar o lacrimă la inimă s-o pui
    Fără tânguieli fără vreun regret
    S-o grijeşti etern s-o grijeşti la piept.

    Aştept să revii gonind timpul pierdut
    Să luăm viaţa-ntreagă de la început
    Doar o lacrimă pentru tine plâng
    Doar o lacrimă din ochiul stâng."

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Coryta,

    Aș vrea să fiu o lacrimă,
    Să stau pe chipul tău,
    Să nu fiu împrăștiat, de răsuflarea ta,
    Să mă păstrezi mereu...

    Să fiu mereu cu tine,
    Să îți mângâi chipul tău de înger,
    Să-mi fie cald, să-mi fie bine,
    Chiar dacă în INIMA cuiva, este un aprig GER !

    Cu drag....

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase ganduri,imi pare sincer rau ca iubirea ta nu poate fi impartasita,esti un suflet ales ,cu siguranta D-zeu o sa-ti scoata in cale ceea ce meriti,sa ai o zi cu mult senin in suflet, asta iti doresc din toata inima!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cuvinte „„ PREA MARI ”” pentru un om ”” PREA MIC ””.

    Multumesc....

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristian Lisandru10 mai 2010 la 16:45

    M-am regăsit cu plăcere în blogrollul dumneavoastră şi am procedat în consecinţă... O săptămână bună şi la bună recitire!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc,domnului Lisandru ! Da,citesc cu placere ceea ce scrieti, chiar daca nu las commenturi. De la „ minunea de POST amavut o foarte mare simpatie fata de dvs si Jeanina „, plus cele exprimate de Ilga Morar !!! MEREU !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, Anonim, am „„ umblat destul de des „„ pe Filme Online, si este OK, accept propunerea ta....

    RăspundețiȘtergere
  8. Oare de ce Doamna Coryta nu ne mai da voie sa ne uitam pe blogul ei?

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu amanunte, insa promit ca ...voi incerca sa aflu... Probabil...probleme personale, care trebuiau ... CLARIFICATE odata si odata.

    RăspundețiȘtergere
  10. am si eu o deziluzie a iubirii...tatal meu nu ma mai iubeste.oare ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  11. anda2303,
    daca asa consideri, acest blog iti va facilita ”” DORINTA ”” de a te manifesta, de a avea ocazia, sa te ...destainui, de a face pasii necesari spre ...ELIBERARE. Oferim posibilitatea fiecarei persoane sa se manifeste DECENT...

    RăspundețiȘtergere