marți, 4 mai 2010

Deziluzia...FERICIRII


                               
           Menționez faptul ca în acest subiect și următoarele VOI POSTA  IMPRESII ȘI GÂNDURI luate de pe blogul dnei. Coryta ( Mihaela Gheorghe ), o PERSOANĂ EXTRAORDINARĂ și cu totul deosebită, având acordul expres al dânsei, pentru care doresc să îi mulțumesc din tot sufletul !
          De asemenea vă invit cu DEOSEBITĂ plăcere, să vă alinați sufletele răsfoind cu drag paginile,  ...”ARIPI DE SUFLET - o carte deschisă, cu file pline de iubire ... care se găsește la adresa http://coryta.blogspot.com/

           
                                     FERICIREA DIN NOI

        “ M-am intrebat atunci daca nu cumva e nevoie sa suferim ca sa discutam serios despre fericire. Daca nu cumva drumul spre Paradis trece obligatoriu prin Infern. Numai cel ce a cunoscut deznadejdea poate intelege violenta luminii din pictura lui Van Gogh.

                                                                               OCTAVIAN PALER
                                                                                         A treia iubire : Scrisori imaginare



                                            
Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!




           Am ales sa vorbesc astăzi despre FERICIRE, fiindca am fost influențat intr-un mod cu totul PLACUT, de către o mică zână a fericirii, pe care am descoperit-o absolut din întâmplare. De două zile pot spune cu siguranță, că am înțeles ce este fericirea...
          Marchizul de Sade spunea : ”  Fericirea este un ideal, este opera imaginaţiei.
          Însă aș dori să mă opresc asupra unei alte definiții, cu o rezonanță mult mai sentimentală, a drumului către FERICIRE, așa cum doar un înger al fericirii însăși, ar putea exprima cu o deosebită căldură sufletească,

Mihaela Gheorghe - Drumul fericirii

         ” Mi-aduc aminte uneori de gustul amar al clipelor de singuratate... cand nu aveam cui sa ma impart, cand timpul ma inconjura doar cu tacere si ma uscam ca un trandafir, de dorul inimii. Au fost ani in care am refuzat cu incapatanare sa schimb ceva in viata mea convinsa fiind ca nu voi gasi niciodata pe cineva sa ma inteleaga. Mi-as fi dorit sa ma iubeasca asa cum sunt eu... copilaroasa cu lumea, cu lacrimi si cu bunatatea inimii care a stiut sa imparta chiar daca nu a avut. Stiam ca dragostea vine singura fara a o cere, ca dragostea iti ofera cele mai frumoase clipe, ca trebuie sa lupti pentru ea... dar cel mai important era s-o caut. Atunci ai aparut Tu si ti-am deschis usa sufletului meu... am indraznit sa sfidez ratiunea si sa ma las prada unei feerii numita Iubire. Esti credinta mea si in fiecare noapte ma cobor in sanctuarul viselor, unde in bratele tale am descoperit o lume noua. O blanda fericire imi inunda sufletul si viata alaturi de omul care imi aduce atatea bucurii, care stie sa ma inteleaga prin intelepciunea inimii si a unui mare suflet.

           Deci, ce fel de sentimente pline de sensibilitate mai putem afla, in lunga căutare a fericirii noastre ?
Este foarte adevarat căci pentru a cunoaște ADEVĂRATA FERICIRE trebuie întâi să trecem prin alte etape, de multe ori neplăcute și nedorite de către noi, însă doar așa vom avea satisfacția supremă de a ATINGE FERICIREA:
         
         ” Astazi mi-am cumparat un bilet spre Fericire. Imi voi pastra inima curata... ceea ce am mai bun port cu mine. Viata uneori m-a facut sa uit, dar trebuie sa ma gandesc si la mine... de data asta , altfel. Mi-e frica si tremur de teama gandului ca nu mai stiu drumul... dar nu mai vreau sa privesc in urma, la disperarea ce-mi face cu mana. Pentru a trai fericirea ai nevoie de cineva care s-o traiasca cu tine. Am intalnit o multime de oameni care stiu cat de simplu poti fi fericit. Inchid ochii si patrund in linistea sufletului meu... ceva din viata voastra a atins ceva din viata mea... am ajuns sigur la destinatie.



          ” Fericirea este un fluture, care, atunci când este urmărit, este întotdeauna la un pas de a fi prins, dar dacă stai liniştit, se poate aşeza pe tine. ” ( Nathaniel Hawthorne )
          Din câte se poate înțelege, pentru a cunoaște adevăratul sentiment de FERICIRE, uneori este nevoie să trăim în singurătate, să avem parte de anumite deziluzii, să simțim că oferim IUBIRE dar să nu primim la schimb, nici măcar în aceeași proporție, și atunci așteptăm visând frumos la fericirea ce va să vină peste noi...
         De multe ori, FERICIREA se confundă cu un IDEAL foarte îndepărtat, deasupra puterilor noastre de a o dobândii. Kant considera fericirea ” ca fiind un ideal. Dar prin aceasta nu înțelegea că era de neatins, ci, mai degrabă că noi nu suntem în măsură să judecăm ce ar trebui să facă oricare om ca să fie fericit. ”
        Deci fiecare dintre noi ar trebui să deținem o rețetă proprie, pentru descoperirea fericirii depline și mult visate. De fiecare dată când observ o persoană fericită, mă bucur în sufletul meu, gândindu-mă că poate vreodată, va bate și la mine în geam FERICIREA, și atunci un alt om se va bucura și va aștepta la rândul său, un semn de fericire!
       Dar totuși, ce este FERICIREA ?      
       Sunt persoane fericite de averea pe care au acumulat-o în timp; altele consideră că a fi fericit înseamnă a avea prieteni, a fi sănătos, a fi apreciat și stimat; altele sunt fericite știindu-se iubite de cineva sau numai știind că persoana iubită există acolo undeva și respiră același aer. Există oameni care își " fabrica " un paradis numai al lor în care să se simtă fericiți. Dar ce s-ar întâmpla dacă acest paradis ar exista undeva pe Pamânt?
       Ar mai fi la fel de fericiți ??? Eu cred că ar începe din nou căutările, spre a descoprii o altă fericire mult mai intensă ! Eu mă simt FERICIT când știu că am făcut pe cineva fericit, mă bucur alături de el, chiar fără să își dea seama, sunt o mică parte din fericirea acelei persoane ....

                 In fericire

 Sunt clipe cand toate le am...
 Tacute, duioase psihoze
Frumoase povesti ca visuri de roze...
Momente cand toate le am.

 Iata, sunt clipe cand toate le am...
 Viata se duce-n sir de cuvinte
Un cantec de mult... inainte...
Momente cand toate le am...
                                                                         
                     de George bacovia
    
        În dar pentru toate persoanele triste, ascultati melodia Parfum de fericire cu Delia:
                     
                            http://www.youtube.com/watch?v=gZaoqH3Y390
      
             Aș dori sa închei subiectul de astăzi despre fericire, dar cum altfel, decât tot cu câteva gânduri exprimate de dna. Mihaela Gheorghe, care cu multă delicatețe spune despre FERICIRE, următoarele gânduri din suflet, dăruind în același timp tuturor celor care răsfoiesc, filele pline de iubire din Cartea Sufletului său, „ aripi...de suflet ”:

FERICIREA

             ” Cum poti descrie fericirea?... nu sunt destule cuvinte inventate in lume si poate nici viata nu imi va ajunge pentru a o descrie, chiar daca de acum incolo as inventa un cuvant in fiecare moment al ei. Probabil datorita faptului ca fericirea, precum viata nu ne apartine noua ci ne este imprumutata de sus pe un drum cu un singur sens. Lucrurile pe care le-am dorit eu, nu le-am putut obtine niciodata cerandu-le sau luptandu-ma pentru ele. Cum poti sa lupti pentru tandrete? Sau pentru duiosie? Cel mult poti sa le astepti... Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce-ti place, ci sa-ti placa ceea ce faci.Viata e facuta sa o traim si sa ne cautam fericirea. Fericirea ori ne asteapta, ori ne cauta si ea pe noi... ””

               Asteptăm cu drag, commenturile și părerile dvs. cu privire la acest subiect foarte delicat, iar împreună să aflăm calea cea mai simplă spre FERICIRE !

Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

**************************************
                                               






8 comentarii:

  1. Am descoperit-o pe Mihaela cu mult timp in urma,am citit-o cu mult interes,ma regaseam in multe articole de-ale ei,apoi am adaugat-o pe lista de YM...am vrut sa o cunosc mai mult,sa-mi fie mai aproape,ma bucur ca place si altor persoane,e minunata!o pup si o imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Olga, este o fiinta extraordinara, si daca va accepta va fi partenera mea la SILVER FM. EU MI-AM PERMIS SA O ROG SA ACCEPTE.....
    Sincer nu stiu unde a fost ascuns acest inger....
    Multumesc pentru comment....

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu tin minte sa fi plans vreodata de atata fericire...e pentru prima data cand simt ca fericirea ma atinge cu "aripile" ei de inger... Va multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ufff, acum mă simt VINOVAT, și aș încerca să te rog „„ din suflet „„ - SĂ ÎMI DAI VOIE SĂ IȚI ȘTERG LACRIMILE ?
    SUNT TRIST ȘI SUPĂRAT, DACA EU AȘ FI VINOVAT DE LACRIMILE RISIPITE PE CHIPUL TĂU DE „„ ÎNGER „„!
    NU MI-AM DORIT UN ASTFEL DE SENTIMENT DE VINOVĂȚIE ......
    SCUZA-MI INOCENȚA ȘI AGRESIVITATEA SUFLETULUI MEU... SUFERĂ ÎN ACELAȘI TIMP CU TINE !!!!
    Cu drag,
    Nelush

    RăspundețiȘtergere
  5. Se pare ca ingeri sunt si pe pamant ,nu numai in ceruri,trebuie sa avem norocul sa-i intalnim!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, Dragă Olga, ai mare dreptate !!!
    Este foarte IMPORTANT să stăm cu ochii deschiși pentru a-i vedea si a nu-i lăsa „„ să treacă pe lângă noi „„.
    Insă de multe ori, având opreliști orgolioase, LĂSĂM ACEI ÎNGERI PĂMÂNTENI... SĂ TREACĂ PE LÂNGĂ NOI ! După umila mea gândire, consider că DE NOI DEPINDE DACĂ DORIM SĂ ÎNTÂLNIM ORI NU, UN ÎNGER „„ REAL ”” ÎN VIAȚA NOASTRĂ !. Eu am găsit, dar rămâne să mă conving de CALITATEA SA, și am pretenția să afirm că NU M-AM ÎNȘELAT !
    Iți mulțumesc pentru că din prețiosul tău timp liber, poți să rupi căteva clipe, să parcurgi aceste modeste rânduri...
    Cu mult respect,
    nelush, un simplu OM !

    RăspundețiȘtergere
  7. Deosebite sunt aceste comentarii..ramane de vazut ce va fi in realitate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Intradevar, marianely, sunt DEOSEBITE !
    Ce lucru poate sa fie mai deosebit, decat sa ” AI POSIBILITATEA DE A TE EXPRIMA LIBER SI DECENT ” PE PAGINILE UNUI .....BLOG !!!

    RăspundețiȘtergere