joi, 6 mai 2010

Deziluzia iubirii si.....TERAPIA PRIN LACRIMI

          Oare există ființă omenească care să nu fi avut vreodată, cel puțin O DEZILUZIE ÎN DRAGOSTE ? - Eu spun CLAR și RĂSPICAT,  ca „„ NU „„ !
           Căci aș putea spune că chiar elevi de școală fiind, și tot am suferit pentru vreo colegă de clasă de care ” ne îndrăgostisem ” , dar care nu ne acordase aceeași satisfacție !
           Înaintând însă în vârstă, am fost nevoiți să interpretăm DRAGOSTEA în fel și chip, de la o simplă atracție ocazională și până la FURIA dezlănțuită a sufletului, pentru o anumită persoană dragă nouă... În cartea „ Arta de a trăi Cristian Țurcanu afirmă faptul că „ A iubi este însăși legea vieții ....Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană. Iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.
           Dacă învățăm plini de iubire (cu pasiune) vom memora și vom înțelege mult mai ușor. Dacă ascultăm cu iubire, vom auzi mai multe și mult mai bine. Dacă vorbim cu dragoste, cuvintele noastre vor căpăta o forță neînchipuit de mare.
           Dacă vom adormi cu dragostea în suflet, somnul nostru va fi odihnitor și profund ca al unui copil. 
           Dacă vom gândi atunci când suntem plini de iubire, gndurile noastre vor căpăta profunzime și strălucire.  
           Gândurile care se clădesc prin iubire vor fi mai luminoase decât razele soarelui și mai pătrunzătoare decât săgețile lui Arjuna.
           Toate acestea și multe altele apără atunci când iubirea este prezentă în ființa noastră.
           A iubi înseamnă a trăi viața celuilalt. Să uiți de tine și să te dăruiești cu totul celuilalt fără a aștepta vreodată ceva  în schimb, aceasta este adevărata iubire care te înalță și te purifică de tot ce e murdar în lumea aceasta. ”
           Dar să ne lăsăm răsfățați și atinși de bătăile” aripilor de....suflet a carții cu file pline de... iubire, a distinsei doamne Mihaela Gheorghe ( coryta ) , care în limbajul binecunoscut al sufletului domniei sale, ne spune în” Cenușa Iubirii  ”:   
            ” Nu trebuie să uităm niciodată că merităm tot ce este mai frumos pe lume, nu trebuie să uităm că merităm să fim iubite, protejate. Vine o zi când totul se sfârșește și iți dorești să-ți regăsești sufletul pereche, cineva care să-ți ofere ce ai avut dar de care te-ai dezobișnuit: tandrețe, iubire. Te întrebi mirată ce ai făcut să meriți tot ceea ce îți oferă... raspunsul ar trebui sa fie simplu: "femeia merită să fie iubită". Mi se pare atât de normal să primești iubire, să ți se spună că ești frumoasă, să fi ascultată. Uităm efectiv cum e să fim iubite. Nu vreau un bărbat ideal, nu vreau un bărbat perfect. Vreau un bărbat care să mă iubească, un bărbat care să știe că o femeie trebuie și merită să fie iubită. Putem rescrie oare iubirea din cenușa amintirilor?
         Sublimă și deosebită prezentare a ceea ce ar trebui să oferim unei....femei, pentru ca viața să fie împlinită... Iubirea este ceva cu totul măreț, este bucuria de a trăi în sacrificiu față de cea pe care o iubim... este dorința de suflet a oricărui bărbat, care înțelege să își dăruiască inima și trupul femeii iubite.
         În DEX, „ IUBIREA „ este definită ca  ” un sentiment de dragoste pentru o persoană de sex opus, relație de dragoste, sentiment de afecțiune pentru cineva. Ăentru fiecare om înseamnă ceva, fiecare om are o definiție proprie pentru acest cuvânt. Orice poveste de dragoste trebuie ” gustată ” din plin indiferent unde o afli: într-o carte, ăntr-un film, într-o poezie într-un cântec, iar cel mai bine e când o găsești în realitate. În acest timp pare că e mai convenabil să îți cunoști interesul și să ai grijă de binele tău. Nu e chiar așa...nu banii aduc fericirea,nici luxul, nici celebritatea. IUBIREA are multe sensuri, însă le vei găsi numai dacă vei căuta adânc în SUFLETUL TĂU. ”
        Dar ce facem când suntem DEZILUZIONAȚI în iubire, când ne dăruim cu trup și suflet celui, ori celei de lângă noi, când simțim că ceea ce oferim nu este primit cu sinceritate și respect ?
        Vom mai avea curajul de a ne îndrepta pașii spre o nouă „ IUBIRE „, vom mai avea aceași dorință de a ne dărui cu trup și suflet unei alte persoane ? Sau ne vom închide în „ SEIFUL CU DEZILUZII „ amăgindu-ne simplu și sec că „ NU AVEM NOROC ...”
       Mi-am pus de nenumărate ori întrebarea, dacă există o limită de vârstă pentru a lăsa „ lacrimile să ne mângâie chipul „ în urma unei deziluzii în dragoste...  Am ajuns la concluzia că într-un cuplu, soț - soție, prieten - prietenă, amic - amică, partea care depune mai mult suflet în cadrul acelei relații va avea mai mult de suferit, în cazul unei deziluzii, pe când cealaltă parte va pașii foarte ușor peste acest ...IMPAS!
       Eu personal, sunt foarte supus suferinței în urma unui ...eșec în dragoste, cu mare greutate mai am dorința la a reveni la o așa zisă normalitate...Deoarece iubesc cu mare dăruire, aștept la rându-mi acea satisfacție ce ar trebui să se arate la orizontul dragostei.
       Oare, îmi pun întrebarea, bărbații au „ voie să plângă „ așa cum spun versurile cântecului interpretat de HOLOGRAF - Și băieții plâng câeodată ... http://www.trilulilu.ro/ionutmoro/c78fe275f56017  ?
       Și dacă da, oare cum este interpretată partea masculină de către „ sexul slab „ în astfel de momente ? Oare lacrimile vărsate de către un bărbat sunt mai puțin arzătoare dcât lacrimile doamnelor ? Oare este bine să varsăm lacrimi, ne ajută ori este doar un moment de slabiciune?                                                                           

              Dna.. Mihaela Gheorghe, exemplifică, „ O PLOAIE DE LACRIMI „   într-un mod foarte sugestiv, așa cum doar dânsa poate așterne pe o coală de hârtie :
  
   ” Lacrimile... să curgă, să nu curgă? Prima lacrimă și-a amintit de trecut... aproape că a ars. Următoarea și-a amintit că omul uită repede ceea ce-l doare și a zâmbit amintirilor frumoase, risipind fierbințeala celei dintâi. Lacrimile care au urmat au fost simțire, au fost strigat din trecut, o nostalgie după... un strigăt disperat de aducere aminte și un semn ciudat că incă te mai ai. După ploaia de lacrimi se anunță vreme bună, un soare puternic, optimism și speranță intensă. Parcă e întotdeauna mai liniste după potopul de lacrimi ! ”
      Deci putem să urmăm cu siguranță și deplină încredere sfatul mai sus prezentat, și să  ne lăsăm lacrimile să ne mângâie chipul atunci când este cazul, căci va bate și la noi în ușă „ FERICIREA ”....

 Create your own banner at mybannermaker.com!Menționez faptul ca în acest subiect și următoarele VOI POSTA IMPRESII ȘI GÂNDURI luate de pe blogul dnei. Coryta ( Mihaela Gheorghe ), o PERSOANĂ EXTRAORDINARĂ și cu totul deosebită, având acordul expres al dânsei, pentru care doresc să îi mulțumesc din tot sufletul !


De asemenea vă invit cu DEOSEBITĂ plăcere, să vă alinați sufletele răsfoind cu drag paginile, ...”ARIPI DE SUFLET - o carte deschisă, cu file pline de iubire ... care se găsește la adresa                 

                        http://coryta.blogspot.com/


                              

                                       
                                      Fă-mă Doamne o lacrimă
                                                    
                                                                                    versuri; Corneliu Vadim Tudor
                                                                                    muzica; Marian Nistor                        
                                                                                    interpret: Marian Nistor
                          
                                      http://www.youtube.com/watch?v=R4roh8moeAo&feature=related


Ne despartim o viata noua…

Incepem astazi amandoi

Iar florile scaldate-n roua

Se vor aprinde fara noi



Eu am sa plec spre miazanoapte

Tu vei porni spre miazazi

Si dupa intamplari si fapte

Ce mustrator ne vom privi...


 
Fa-ma Doamne o lacrima

Sa cad pe obrazul tau

C-am iubit cu patima

Iar de mor nu-mi pare rau


 
Fa-ma Doamne ce vrei tu

Esti pe viata mea stapan

Fa-ma floarea ce cazu

La iubita mea in san


 
Si cand ti-o fi mai greu pe lume

Sa-ti amintesti cat te-am iubit

Nu stiu cum s-a intamplat anume

Dar totul are un sfarsit.


Terapie prin...LACRIMI
cu
GHEORGHE IOVU



Despre ....LACRIMĂ


Adi de la Vâlcea - Pe obraz lacrima îmi curge

Denisa - Șterge Mamă lacrima

Aurel Tămaș - Doar o lacrimă

Anișoara Puică - Lacrimă de Mamă

Dan Spătaru - Nici o lacrimă

Angela Similea & Savoy - O lacrimă să-mi dai

Gheorghe Topa - Lacrimă amară
http://www.youtube.com/watch?v=RBePNP7dL8I&feature=related


          Chiar dacă pare greu de crezut, plânsul este sănătos pentru că joacă rol de lubrifiant al ochilor și previne deshidratarea membranelor oculare.  Pe lăngă acestea, plânsul este considerat un mod de eliberare psihologică, fiziologică si spirituală.
          Specialiștii americani sunt de părere că lacrimile sunt cea mai bună metodă de a dezinfecta ochii. Bacteriile de la nivelul lor dispar după doar o repriză bună de plâns.
          Lacrimile au rol antibacterian și antiviral și sunt cel mai bun dezinfectant impotriva bacteriilor preluate de la locul muncă, cumpărături, din mașină și în toate locurile în care nu avem posibilitatea să clătim mâinile cu care ne ștergem ochii.
         Cea mai importantă proteină din lacrimi, lizozinul, distruge 95% din bacterii în doar zece minute, au spus cercetătorii americani. Biochimiștii cred că lacrimile sunt o bună modalitate de eliminare a toxinelor, fiind considerată și o bună metodă de relaxare.
         După câteva lacrimi tonusul se va îmbunătaăți considerabil, pentru că ele au rolul de a elibera substanțele chimice dezvoltate în organism de la stres și tensiune. Din punct de vedere psihologic, lacrimile sunt o bunăă modalitate de a descărca toate tensiunile acumulate și a ne elibera.
         Este o metodă de terapie în sine, tocmai de aceea nu te abține să verși o lacrimă sau două atunci când simți nevoia. Nu este un moment de slăbiciune, nu este un lucru nociv, dimpotrivă, este o metodă de eliberare a stresului și chiar detoxifiere.
 
          Să plângeți mult și bine, când vreți și când simțiți nevoia, dar imediat după ce veți fi făcut asta, să vă ștergeți lacrimile bine de tot. și să nu mai plângeți decât de bucurie !
 
       În acest sens, am avea rugămintea de a vă exprima părerile și punctele dvs de vedere, cu privire la DEZILUZIA IUBIRII și TERAPIA PRIN LACRIMI.....


Prognoza vremii in BucurestiVremea in Brasov










Create your own banner at mybannermaker.com!


Make your own banner at MyBannerMaker.com!

marți, 4 mai 2010

Deziluzia...FERICIRII


                               
           Menționez faptul ca în acest subiect și următoarele VOI POSTA  IMPRESII ȘI GÂNDURI luate de pe blogul dnei. Coryta ( Mihaela Gheorghe ), o PERSOANĂ EXTRAORDINARĂ și cu totul deosebită, având acordul expres al dânsei, pentru care doresc să îi mulțumesc din tot sufletul !
          De asemenea vă invit cu DEOSEBITĂ plăcere, să vă alinați sufletele răsfoind cu drag paginile,  ...”ARIPI DE SUFLET - o carte deschisă, cu file pline de iubire ... care se găsește la adresa http://coryta.blogspot.com/

           
                                     FERICIREA DIN NOI

        “ M-am intrebat atunci daca nu cumva e nevoie sa suferim ca sa discutam serios despre fericire. Daca nu cumva drumul spre Paradis trece obligatoriu prin Infern. Numai cel ce a cunoscut deznadejdea poate intelege violenta luminii din pictura lui Van Gogh.

                                                                               OCTAVIAN PALER
                                                                                         A treia iubire : Scrisori imaginare



                                            
Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!




           Am ales sa vorbesc astăzi despre FERICIRE, fiindca am fost influențat intr-un mod cu totul PLACUT, de către o mică zână a fericirii, pe care am descoperit-o absolut din întâmplare. De două zile pot spune cu siguranță, că am înțeles ce este fericirea...
          Marchizul de Sade spunea : ”  Fericirea este un ideal, este opera imaginaţiei.
          Însă aș dori să mă opresc asupra unei alte definiții, cu o rezonanță mult mai sentimentală, a drumului către FERICIRE, așa cum doar un înger al fericirii însăși, ar putea exprima cu o deosebită căldură sufletească,

Mihaela Gheorghe - Drumul fericirii

         ” Mi-aduc aminte uneori de gustul amar al clipelor de singuratate... cand nu aveam cui sa ma impart, cand timpul ma inconjura doar cu tacere si ma uscam ca un trandafir, de dorul inimii. Au fost ani in care am refuzat cu incapatanare sa schimb ceva in viata mea convinsa fiind ca nu voi gasi niciodata pe cineva sa ma inteleaga. Mi-as fi dorit sa ma iubeasca asa cum sunt eu... copilaroasa cu lumea, cu lacrimi si cu bunatatea inimii care a stiut sa imparta chiar daca nu a avut. Stiam ca dragostea vine singura fara a o cere, ca dragostea iti ofera cele mai frumoase clipe, ca trebuie sa lupti pentru ea... dar cel mai important era s-o caut. Atunci ai aparut Tu si ti-am deschis usa sufletului meu... am indraznit sa sfidez ratiunea si sa ma las prada unei feerii numita Iubire. Esti credinta mea si in fiecare noapte ma cobor in sanctuarul viselor, unde in bratele tale am descoperit o lume noua. O blanda fericire imi inunda sufletul si viata alaturi de omul care imi aduce atatea bucurii, care stie sa ma inteleaga prin intelepciunea inimii si a unui mare suflet.

           Deci, ce fel de sentimente pline de sensibilitate mai putem afla, in lunga căutare a fericirii noastre ?
Este foarte adevarat căci pentru a cunoaște ADEVĂRATA FERICIRE trebuie întâi să trecem prin alte etape, de multe ori neplăcute și nedorite de către noi, însă doar așa vom avea satisfacția supremă de a ATINGE FERICIREA:
         
         ” Astazi mi-am cumparat un bilet spre Fericire. Imi voi pastra inima curata... ceea ce am mai bun port cu mine. Viata uneori m-a facut sa uit, dar trebuie sa ma gandesc si la mine... de data asta , altfel. Mi-e frica si tremur de teama gandului ca nu mai stiu drumul... dar nu mai vreau sa privesc in urma, la disperarea ce-mi face cu mana. Pentru a trai fericirea ai nevoie de cineva care s-o traiasca cu tine. Am intalnit o multime de oameni care stiu cat de simplu poti fi fericit. Inchid ochii si patrund in linistea sufletului meu... ceva din viata voastra a atins ceva din viata mea... am ajuns sigur la destinatie.



          ” Fericirea este un fluture, care, atunci când este urmărit, este întotdeauna la un pas de a fi prins, dar dacă stai liniştit, se poate aşeza pe tine. ” ( Nathaniel Hawthorne )
          Din câte se poate înțelege, pentru a cunoaște adevăratul sentiment de FERICIRE, uneori este nevoie să trăim în singurătate, să avem parte de anumite deziluzii, să simțim că oferim IUBIRE dar să nu primim la schimb, nici măcar în aceeași proporție, și atunci așteptăm visând frumos la fericirea ce va să vină peste noi...
         De multe ori, FERICIREA se confundă cu un IDEAL foarte îndepărtat, deasupra puterilor noastre de a o dobândii. Kant considera fericirea ” ca fiind un ideal. Dar prin aceasta nu înțelegea că era de neatins, ci, mai degrabă că noi nu suntem în măsură să judecăm ce ar trebui să facă oricare om ca să fie fericit. ”
        Deci fiecare dintre noi ar trebui să deținem o rețetă proprie, pentru descoperirea fericirii depline și mult visate. De fiecare dată când observ o persoană fericită, mă bucur în sufletul meu, gândindu-mă că poate vreodată, va bate și la mine în geam FERICIREA, și atunci un alt om se va bucura și va aștepta la rândul său, un semn de fericire!
       Dar totuși, ce este FERICIREA ?      
       Sunt persoane fericite de averea pe care au acumulat-o în timp; altele consideră că a fi fericit înseamnă a avea prieteni, a fi sănătos, a fi apreciat și stimat; altele sunt fericite știindu-se iubite de cineva sau numai știind că persoana iubită există acolo undeva și respiră același aer. Există oameni care își " fabrica " un paradis numai al lor în care să se simtă fericiți. Dar ce s-ar întâmpla dacă acest paradis ar exista undeva pe Pamânt?
       Ar mai fi la fel de fericiți ??? Eu cred că ar începe din nou căutările, spre a descoprii o altă fericire mult mai intensă ! Eu mă simt FERICIT când știu că am făcut pe cineva fericit, mă bucur alături de el, chiar fără să își dea seama, sunt o mică parte din fericirea acelei persoane ....

                 In fericire

 Sunt clipe cand toate le am...
 Tacute, duioase psihoze
Frumoase povesti ca visuri de roze...
Momente cand toate le am.

 Iata, sunt clipe cand toate le am...
 Viata se duce-n sir de cuvinte
Un cantec de mult... inainte...
Momente cand toate le am...
                                                                         
                     de George bacovia
    
        În dar pentru toate persoanele triste, ascultati melodia Parfum de fericire cu Delia:
                     
                            http://www.youtube.com/watch?v=gZaoqH3Y390
      
             Aș dori sa închei subiectul de astăzi despre fericire, dar cum altfel, decât tot cu câteva gânduri exprimate de dna. Mihaela Gheorghe, care cu multă delicatețe spune despre FERICIRE, următoarele gânduri din suflet, dăruind în același timp tuturor celor care răsfoiesc, filele pline de iubire din Cartea Sufletului său, „ aripi...de suflet ”:

FERICIREA

             ” Cum poti descrie fericirea?... nu sunt destule cuvinte inventate in lume si poate nici viata nu imi va ajunge pentru a o descrie, chiar daca de acum incolo as inventa un cuvant in fiecare moment al ei. Probabil datorita faptului ca fericirea, precum viata nu ne apartine noua ci ne este imprumutata de sus pe un drum cu un singur sens. Lucrurile pe care le-am dorit eu, nu le-am putut obtine niciodata cerandu-le sau luptandu-ma pentru ele. Cum poti sa lupti pentru tandrete? Sau pentru duiosie? Cel mult poti sa le astepti... Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce-ti place, ci sa-ti placa ceea ce faci.Viata e facuta sa o traim si sa ne cautam fericirea. Fericirea ori ne asteapta, ori ne cauta si ea pe noi... ””

               Asteptăm cu drag, commenturile și părerile dvs. cu privire la acest subiect foarte delicat, iar împreună să aflăm calea cea mai simplă spre FERICIRE !

Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

**************************************
                                               






duminică, 2 mai 2010

Deziluzia....Muncii !

     I Mai 2000 - 1 Mai 2010
         
  Aniversare, Comemorare sau Deziluzie ?

Grea intrebare în ceea ce ma privește....!
       La data de 1 Mai 2000, am avut marea bucurie de a ieșii la pensie, a naibii întâmplare chiar de Ziua Muncii ! Coincidență , bineînțeles !
      Aveam doar 41 de ani.... o vârstă fragedă, veți spune, și pe drept cuvânt, așa si este...
          Însă pe drept cuvânt o să vă puneți ÎNTREBAREA, „ Cum de a fost posibil, așa TARAȘENIE ? „
          Ei bine, dragii moșului, chiar a fost corect, legal și binemeritat.... Atunci, bineînțeles, caci acum se spune ca „„ SUNTEM NESIMȚIȚI „„, ca nu am muncit îndeajuns, ca am „ fentat STATUL ROMÂN, ca avem PENSII NESIMȚITE, etc, etc, etc „ și că chiar ar cam trebui să avem BUNUL SIMȚ, să „ returnăm ceva bani înapoi sărmanului STAT ROMÂN, care este acum la ANANGHIE, adică să fim SOLIDARI, cu MĂRIA SA STATUL ROMÂN, prin ALEȘII NOȘTRII, sărmanii noștrii guvernanți, care își ștropșesc de zor creierii lor geniali de fragezi să ne scoată din PENIBILA și NEMILOASA CRIZĂ.
               Sincer să vă povestească MOȘUL, căci la un moment dat chiar aveam mustrări de conștiință, că acum la cei 51 de ani ai mei, împliniți de curând,    „„  frec menta „„ pe banii STATULUI, in timp ce sărmanii aleși se chinuie să găsească soluții de ieșire din criză.
               Da, cu mare sinceritate spun ca sunt un mare NESIMȚIT, lăsând aleșii noștii să se zbată pentru binele și bunăstarea  poporului, pe mine durându-mă în cot, dar stau și mă întreb, cănd EU, NESIMȚITUL de azi, dar „ OMUL MUNCII de atunci, munceam pe rupte de la 17 ani, de multe ori fără sâmbătă și duminică, făcând ore suplimentare, și suflând in fiolă în fiecare dimineață pentru a fi depistat dacă nu ai venit băut la servici, ce și cine erau aleșii noștrii de azi ????
               Normal ar fi, ca înainte să faci nesimțită o anumită categorie socială, să te uiți în oglindă și să te întrebi dacă nu cumva „„ ești tu nesimțit „„ atunci când în fața blitzurilor și a camerelor de filmat, cu un tupeu de nesimțire josnică, cânți cu MÂNDRIE că „„ Pușca și cureaua lată, ce salarii și prime aveați odată „„.
               Deci, ce poate înțelege „„NESIMȚITUL DE AZI„„ - „„OMUL MUNCII de atunci ? „„ Că pe vremea Răposatului ( Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace ) aveam salarii, prime, pensii mai mari, mai bune și  mai îndestulătoare, decât ni le doresc ALEȘII NOȘTRII PLINI DE... SIMȚIRE de azi...
              În vacanțele de vară, de prin anii 1970 - 1975, când eram elev în școala generală, lucram la o institutie de Sere, ca sezonier, tăind și modelând gardul viu din Brașov, și până spre Sinaia.... ca să scot un ban de cheltuială. In 1977, după ce venisem din cantonament de pe litoralul Mării Negre, ( am uitat să vă spun că am fost și jucător de Rugby ), tatăl meu ( Dumnezeu să-l odihnească ) la căteva zile după aceea, mă și luase la întrebări, - „ Măi, băiete dar tu ce faci, nu ai de gând să te duci la lucru ? „ și imediat eu ca un fiu ascultător de rușinea părinților m-am și conformat, și într-o săptămână deja ERAM SALARIAT, OM AL MUNCII. Aveam doar... 17 ani și un pic ! Apoi totul a venit de la sine... Calificare la locul de muncă, treapta a 2 a  la seral, dimineața servici, după amiaza școală.... Bineînțeles că de sport ( Rugby ) o cam rărisem, caci vorba ceea, trebuia să mă țin de școală, că deh, „„ AI CARTE, AI PARTE „„.
              ȘI UITE AȘA, TRECURĂ ANII, A VENIT VREMEA INSURĂTORII, AM FĂCUT ȘI COPII, după care, ahtiat nevoie mare după bani, am schimbat locul de mună, transferându-mă in alt domeniu de activitate, total necunoscut mie, și anume „„ producere combustibil nuclear „„ -  unde mi-am efectuat datoria de CETĂȚEAN și OM AL MUNCII în perioada, 01.04.1985 - 01.05.2000, de unde practic am și ieșit la pensie...
             Să nu care cumva să credeți ( cei mai tineri ), că era chiar ușor și simplu să  lucrezi într-un astfel de domeniu pe vremea respectivă...După ce plecai de la servici, practic TREBUIA SĂ ȘI UIȚI UNDE LUCREZI, ca nu cumva să te ia gura pe dinainte la vreo bere, ceva, să spui ce și cum, căci aveai mari șanse să te duci la „„ MITITICA „„ pentru o bună perioadă de timp !
            Și tot așa, an după an a trecut timpul, venind anul 1987 ( despre care voi vorbi intr-un EPISOD mai amplu ) și mai ales anul 1989, anul în care ne-am eliberat de sub REGIMUL COMUNIST.....Am devenit un popor liber, din toate punctele de vedere, liberi de COMUNISM, liberi de OBLIGAȚIA LA MUNCĂ, liberi de orice ÎNDATORIRI cetățenești ori de bun simț, căci nu-i așa ? - trebuia să ne eliberăm și noi de ceva, căci nu degeaba se numise REVOLUȚIE INSTANT 3 în 1 !
           Am fost și suntem liberi să facem tot ce ne trece prin cap, dacă dorim să muncim, muncim , dacă nu, nu. dacădorim să mergem la școală, mergem, dacă nu, nu, dacă dorim să ne respectăm părinții, bine, dacă nu, nu, și se poate enumera o multime de ....dacă.... căci doar ne „„ chinuisem destul „„ pe vremea împușcatului, când aveam obligația să mergem să ne educăm, când aveam obligația să ne angajăm și să avem un servici asigurat, când puteam să ne luăm o amărîtă de Dacie, când puteam să mergem tot săracul în concediu, când puteam să ne cumpărăm un apartament proprietate personală ( asta în varianta că aveai chef și sânge în instalație să fi „ apropitar „, și nu vroiai să îți dea statul moca, adică să fii chiriaș ).
           Acum după 21 de ani de LIBERTATE,  suntem la fel de liberi și chiar mai mult decât atât.... Suntem LIBERI de serviciu ( căci șomajul este deviza noastră, vorba ceea din vechime „ cine-i harnic și muncește, ori e prost ori nu gândește „ ), suntem LIBERI să ne plătim ori nu CREDITELE la bănci, suntem liberi să ne DEBRANȘĂM de la căldură, suntem LIBERI să alegem dacă vrem să CRĂPĂM ori nu ( stând la coadă la farmacie ), suntem liberi dacă vrem să RESPIRĂM AERUL DEMOCRAȚIEI ORIGINALE ori nu ( deh, vorba unuia deștept, COMUNISM CU FAȚĂ UMANĂ ), adică mai pe limba noastră românească și deosebit de srămoșească, suntem LIBERI SĂ FACEM TOT CEEA CE NE DORIM „„ DIN CEEA CE NE-A MAI RĂMAS „„, adică NIMIC !
           Insă totuși să fim liniștiți și deosebit de conștienți, căci ceea ce a fost nu vom mai trăi, adică nu o să mai mâncăm „ takimurii, adidași de porc, măruntaie, conserve și alte delicatese de pe vremuri „, pentru a ne plăti datoriile ca și CETĂȚENI ONEȘTI, ci ALEȘII NOȘTRII își vor stropșii creierii lor fragezi și râncezi să găsească alte căi mai democratice, pentru a face rost de bani pentru achitarea datoriilor făcute aiurea....
    
          Dar in același timp, trebuie să fim mândrii căci suntem LIBERI și DEMOCRAȚI ! TRĂIASCĂ ALEȘII NOȘTRII  ÎN FRUNTE CU COMANDANTUL NOSTRU SUPREM ȘI AGHIOTANTUL SĂU DE INCREDERE ! Toate pânzele sus și VÂNT LA PUPĂ !!!! SĂ TRĂIȚI BINE !!!!

P.S.
 Acum ceva timp am primit un mail cu ceva frumos și delicat de real și adevărat, deci
CITIȚI CU ATENȚIE și MEDITAȚI ADÂNC:


NOI


          cei nascuti la inceputul anilor 50, 60 si cei nascuti in anii 70, vedem
acum in anul 2010 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani.
         Avem amintiri despre primii pasi pe luna, despre razboaie sangeroase, avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva o data.
         Suntem ultima generatie care a jucat "De-a v-ati ascunselea" , "Castel", "Ratele si vanatorii", "Tara, tara, vrem ostasi", "De-a prinselea"," Sticluta cu otrava", "Pac Pac", "Hotii si vardistii", ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri.
        Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.
       Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere.
       Noi am fost ultimii "Soimi ai Patriei" si ultimii "Pioneri".
       La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza...
       Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari.
      Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills, Melrose Place, Twin Peaks , Dallas .. si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.
      Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi inghetata    
      Magnum, sau pustile alea absolut superbe cu apa.
      Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele
bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii.
      Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.
      Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo,
si Michael Jackson, si Backstreet Boys si Take That, si inca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam!
     Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, Abba si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears. Am citit "Licurici", "Pif", Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri "de la TEC " fara sa ne fie teama ca "au prea multe E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi.
      Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf.
      Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fantanita", sau "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau Provocare", sau orice ne dadea un pretext sa "pupam pe gura" pe cine "iubeam"..
      Noi suntem cei care inca au mai "cerut prietenia", care inca roseam la cuvantul "sex", care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti place?" ca ne place de el/ea.
      Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu
bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu au "child proof the house", ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie.
       Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie, noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancurile cu Bula, pe care le-a compus cumplita Securitate, contemporana noua.
      Noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV , noi
suntem cei care mai tinem minte emisiunea "Feriti-va de magarus".
      Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de
"first-timers" ... Dar suntem si generatia care vede limpede cum ne pierdem tara, iar dusmanul este din interior si nu de afara... Noi suntem ultima genaratie de sacrificiu a lui Ceausescu si prima de dupa Revolutie. Noi am pierdut de doua ori, si atunci, si acum.
     
        Azi, suntem la fel de saraci, dar am devenit liberi! Ce putem face azi cu libertatea?? ??
     Atat: sa ne opunem manelizarii programate a Romaniei!


     Voi cei din generatiile 50- 60 - 70 alaturati-va noua si trimiteti tuturor acest mesaj!



     Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru !

     Numai in acest caz, te rugam sa trimiti mai departe!
     Poate invatam sa ne-apreciem si sa nu ne mai vindem pe nimic !

     Pentru aducerea aminte, vă rog urmați următorul link:

                   http://www.trilulilu.ro/scoutboy/1d05ab4435ad27


***************************************************************************